Informatie BSP

Even voorstellen: Mijn naam is Patrick de Vries. BSP staat voor: Behang Specialist Patrick
Sinds 1990 werk ik in de behangsector. Ik ben begonnen met nieuwbouwbehang in de woningbouw.
Daarna werd vinylbehang populair in de woning. Ook dat heb ik verwerkt.

Het bedrijf waar ik voor werkte is een allround wandafwerkingbedrijf, met als specialisatie het behangen van woningen gebouwd onder architectuur.

Naast particuliere opdrachtgevers, soms in opdracht van binnenhuisarchitecten,  kwam ik ook bij grote projecten zoals overheidsinstellingen, kantoorpanden en hotels.

Gebruikte materialen waren o.a. vescom, durafort, glasweefsel, hardvinyl, papierbehang, vliesbehang, fotobehang etc.

Ook restauratieprojecten (slot Zeist), behoren tot mijn werkverleden.

Merken die ik verwerkt heb zijn o.a.:

v      Intervos
v      Durafort (BN International)
v      Vescom
v     
Graham & Brown (bouwmarkt)
v      AS Creations (bouwmarkt)
v      Voca
v     
Eiffinger
v      Arte
v      Rasch
v     
Thibaut
v      Ralph Lauren
v      Laura Ashley
v      Farrow & Ball (lijmdruk)
v      FotobehangIn middels heb ik mij ontplooit tot een allround behanger, die alle soorten behang kan verwerken. Naast behangen verzorg ik ook het sausen van muren en plafonds en kleine reparaties in muren.
Graag vertel ik u persoonlijk meer over de mogelijkheden met betrekking tot behang en wandafwerking binnen uw woning. Tevens valt voorlichting over de ondergrond onder mijn mogelijkheden.
U kunt  mij bereiken via mail: info@beldebehanger.nl    of per
Telefoon: 06-50618864

Extra informatie BTW- tarief

Lager BTW-tarief van 6% i.p.v. 19% voor woningen ouder dan 15 jaar. 

Het verlaagde BTW-tarief geldt alleen voor schilders- en wand- afwerking aan woningen ouder dan 15 jaar en is bedoelt voor particuliere bewoning. Wordt de woning ook bijvoorbeeld als kantoor gebruikt, dan is het verlaagde BTW-tarief ook van toepassing, mits meer dan 50% van het pand als woning wordt gebruikt.

Om te bepalen of uw woning ouder is dan 15 jaar is officieel bepalend de begindatum van het bouwjaar van de woning volgens de Wet waardering ontroerende zaken.

Wanneer de woning in verschillende periodes tot stand is gekomen, (denk bijvoorbeeld aan. op- en/of aanbouw) dan dient meer dan 50% van de woning ouder te zijn dan 15 jaar om in aanmerking te komen voor het verlaagde BTW-tarief.

U dient, om gebruik te maken van het verlaagde BTW-tarief, een ouderdomsverklaring in te vullen, deze ontvangt u van BSP. De belastingdienst eist dat gevallen van het verlaagde BTW-tarief in de administratie van de ondernemer in het schilders- en wand- afwerkingbedrijf een schriftelijke verklaring van de opdrachtgever inzake de ouderdom voorkomt. 

Het gaat hier waarschijnlijk om een tijdelijke regeling. Mocht u hier meer informatie over willen, kunt u ook telefonisch contact met BSP opnemen.

Copyright (c) BSP Deventer